I Podstawowa grupa uczestników: Mocna Maria, Jolanta Abramowicz, Katarzyna Meller, Anna Binek, Agnieszka Mielnik Instruktor: Renata Łąkowska-Cupa ![]() II Podstawowa grupa uczestników: Beata Gołąźkiewicz, Anna Dąbrowska, Ewa Marzec, Dorota Dąbrowska, Danuta Otręba Instruktor: Renata Załuszniewska ![]() Zajęcia w pracowni gospodarstwa domowego mają na celu nauczanie uczestników samodzielnego przyrządzania potraw. Jedni doskonalą podstawowe czynności tj. krajanie, smarowanie, obieranie, czy ucieranie - powstają wtedy kanapki, surówki, sałatki, desery..., inni natomiast, korzystając z receptur, przygotowują wyśmienite potrawy z ziemniaków, warzyw, potrawy mięsne i półmięsne, zupy ciasta... Nie odłącznym elementem zajęć jest zwracanie uwagi na higienę i bezpieczeństwo gospodarstwa domowego. Ponadto, zgodnie z bierzącymi potrzebami pracowni uczestnicy pod opieką instruktorów, kupują artykuly spożywcze, porównują ich jakość i ceny. Smaczne, estetycznie podane wyroby kulinarne pracowni gospodarstwa domowego mieli okazję degustowaćpodczas wielu imprez okolicznościowych i nie tylko uczestnicy, ale także zaproszeni goście. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prace uczestników: ![]() |